Waterverzachter

Filtratie, zuivering, ontharding en sterilisatie van het water in het hele huis

Filtratie, zuivering, ontharding en sterilisatie van het water in het hele huis
Nu we met succes waterbesparing in ons Passiefhuis hadden ondernomen, bleven we achter met het waarborgen van de waterkwaliteit aan de kraan.

Ik heb begrepen dat het hebben van een diepe ondergrondse waterbron eigenlijk best goed is. Putten die veel ondieper zijn, kunnen in perioden van droogte sneller worden aangetast dan diepere putten. Bovendien kunnen ondiepere putten onderhevig zijn aan hogere niveaus van waterverontreiniging door pesticiden en meststoffen die kunnen ontstaan door het afvloeien van water.

Radon

De kwaliteit van het water moet in ons gebied worden getest voordat een vergunning voor gebruik kan worden afgegeven. Lisa en ik hebben, hoewel dit niet vereist is en ook niet gebruikelijk is, gekozen voor een extra waterkwaliteitstest – het testen van watergedragen Radon. Radon is een radioactief edelgas dat van nature in de grond voorkomt uit radioactief verval van uranium en thorium. Isotopen hebben een wisselende halfwaardetijd, van zeer kort tot extreem lang. Het is kleurloos en smaakloos.

Buiten het roken draagt radon in belangrijke mate bij aan longkanker. Ik zie het graag als een stille moordenaar. Gezien de extreme luchtdichtheid van Passive Houses (zelfs met mechanische ventilatie) en vooral met het gebruik van aardluchtslangen, raad ik ten zeerste aan om de luchtkwaliteit binnenshuis te laten testen op Radon.

Radon lost gemakkelijk op in water en daarom hebben we het getest. En hoewel het waar is, is Radon minder gevaarlijk als het in water is opgelost, kan het uit de opgeloste toestand komen en weer in gasvorm in de lucht terechtkomen.

Gelukkig is Radonmitigatie in beide vormen eenvoudig. In beide gevallen kan een geactiveerde koolfiltering de truc uitvoeren (en in het geval van Radongas in de kelder een sub-slab luchtpomp die negatieve druk creëert om het gas naar buiten af te voeren). Waterontharding kan ook Radon verwijderen. Houd er echter rekening mee dat de filters regelmatig vervangen moeten worden, omdat er zich dan een ophoping in het filter zal voordoen.

5 micro drievoudige waterfiltratiesysteem

Waterfiltratie in het hele huis

Diep bronwater kan een heerlijke smaak hebben, zoals bij ons het geval is. Er kunnen echter wel en vaak is er onzuiverheden, die niet gewenst zijn – vooral na een hydrofrac. We hebben gekozen voor een groot drietraps filtersysteem dat begint met 20 micron en eindigt met 5 micron. Niet alleen konden we onopgeloste deeltjes eruit filteren, maar ook wat materiaal dat in het water opgelost blijft. Deze filters kunnen ook helpen om de troebelheid te verminderen. We gebruikten een drietraps filtersysteem dat gebruik maakte van 1″ connectoren om een zo hoog mogelijk debiet te garanderen. Wat houdt een onderhoud van uw waterverzachter in? Een onderhoudsbeurt voor een waterontharder bestaat uit verschillende delen

Waterontharding voor het hele huis

Lisa en ik hebben gedebatteerd over het gebruik van een waterontharder. Er is enige discussie over de vraag of het ontharden van water nuttig of schadelijk is voor de septische systemen op het terrein, omdat het natrium invloed kan hebben op aërobe en anaërobe processen. We hebben uiteindelijk besloten om een ionenwisselaar te installeren, hoewel het systeem gemakkelijk kan worden omzeild als we daarvoor kiezen. De eenheid die we hebben gekozen is computergestuurd om het gebruik van zout tot een minimum te beperken. Verder hebben we gekozen voor het gebruik van kalium, in tegenstelling tot natrium, omdat het gebruik van kalium niet gepaard gaat met verhoogde bloeddruk en een aantal positieve gezondheidseffecten heeft (vergelijkbaar met het eten van bananen). Waterontharders zoals deze kunnen ook de troebelheid en het ijzergehalte in het water verminderen, wat in ons geval een goede zaak is omdat we een verhoogd ijzergehalte in onze watervoorraad hebben als gevolg van een grote hoeveelheid ondergronds ijzerzout op onze partij. Gezonde Waterverzachter Kopen?

Sterilight UVC Whole-House Water Sterilisatie Systeem
Hele huis UVC watersterilisatie

Na filtratie en (optionele) waterontharding gaat onze watertoevoer langs een Ultraviolette lichtbron die hoog-energetisch UVC-licht uitstraalt. Deze dodelijke vorm van UV-licht doodt de meeste ziekteverwekkers die in ons water op de loer liggen, waaronder bacteriën en virussen en andere potentiële “vervelende” stoffen. Sterilisatie gebeurt zonder het gebruik van chemicaliën (altijd een goede zaak). De UVC-lampen moeten elk jaar worden vervangen en dat kan zonder onderbreking van de watertoevoer. Wees echter zeer voorzichtig bij het verwijderen en installeren van de vervangende lamp. We kwamen er op de harde manier achter toen ik het apparaat ging vervangen, ik heb de buitenste kristallen buis die de lamp omhult gebarsten. Kristal is het enige materiaal dat bestand is tegen langdurige blootstelling aan UVC-licht en het is erg duur (om nog maar te zwijgen van scherp).

Meervoudige Point-of-Use Reverse Osmose

De laatste stap in onze waterbehandeling vindt plaats in een RO-unit. Omgekeerde osmose wordt alleen gebruikt in de koudwatervoorziening van onze koelkast en zijn ijsmaker; onze gepluimde commerciële espresso/cappuccino/koffiezetapparaat; en een speciale kraan in onze keuken die gebruikt wordt om te koken.