Doe-het-zelf thuisbeveiliging

Het was nog niet zo lang geleden dat het hebben van een huisbeveiligingssysteem betekende dat je je aanmeldde bij een bedrijf dat een professionele installateur naar je huis zou sturen om gaten in je muren te boren en draden door je hele huis te laten lopen. In de meeste gevallen was de apparatuur gratis, maar je moest je verbinden aan een meerjarig bewakingscontract als onderdeel van de deal. Er zijn nog steeds een handvol beveiligingsbedrijven zoals ADT, Slomin’s en Vivint, die een consultant naar uw huis sturen om een systeem te configureren dat specifiek op uw huis is afgestemd en vervolgens een team van professionals sturen om alles te installeren, maar steeds meer bedrijven bieden doe-het-zelf (doe-het-zelf) beveiligingsoplossingen aan.

Met doe-het-zelf systemen bestelt u alles online en het bedrijf verzendt u de apparatuur samen met stap-voor-stap installatie-instructies. U kunt deze systemen zelf monitoren met behulp van een mobiele app, maar veel doe-het-zelfbedrijven bieden ook flexibele, niet-contractuele professionele monitoringplannen aan.

Lees verder om alles te weten te komen over het kopen en installeren van alarmsystemen..

Soorten doe-het-zelf beveiligingssystemen
DIY home security systemen zijn er in alle soorten en maten. Sommige systemen worden geleverd met een LCD-scherm dat dient als het brein van het systeem. Het paneel wordt meestal ge├»nstalleerd op een muur in een centraal gedeelte van uw huis en is draadloos verbonden met uw thuisnetwerk. De meeste van deze panelen maken gebruik van capacitieve aanraakschermen en bevatten meerdere radio’s waarmee ze Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee en Bluetooth-sensoren en domoticacomponenten draadloos kunnen bedienen. De meeste panelen bevatten ook een mobiele radio die hen verbindt met een bewakingscentrum als u zich abonneert op een professioneel bewakingsplan, en ze hebben bijna altijd een luidspreker en een microfoon voor tweerichtingscommunicatie met een bewakingsagent. De gsm wordt ook gebruikt om updates aan het systeem door te geven.

Sommige bedrijven gebruiken een hub-apparaat voor de systeembesturing. Net als bij LCD-paneelcontrollers bevatten de hubs de schakelingen en radio’s die nodig zijn om verschillende componenten te bedienen, maar het zijn meestal low-profile apparaten die zijn ontworpen als aanvulling op uw huisdecor en kunnen worden geplaatst op een boekenplank of op elk beschikbaar plat oppervlak.

Een ander type home security controller, de all-in-one, is eigenlijk een beveiligingscamera die meestal meerdere draadloze radio’s, bewegings- en geluidssensoren bevat, en een sirene die is ontworpen om ongenode gasten af te schrikken en u te waarschuwen voor een inbraak. Sommige all-in-ones zijn ook uitgerust met omgevingssensoren die zaken als kamertemperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit bewaken.

Net als bij zowat elk smart home device dat er is, kunnen veel doe-het-zelf beveiligingssystemen worden bewapend en ontwapend met behulp van Amazon Alexa en Google Assistant spraakcommando’s. Velen bieden ook ondersteuning voor IFTTT-applets die hen in staat stellen om dingen te doen als het licht aan te zetten als er een alarm is, de thermostaatinstellingen te wijzigen als het apparaat is ingeschakeld en automatisch in te schakelen als u het huis verlaat.

Onderdelen van het doe-het-zelf beveiligingssysteem
Voordat u uw doe-het-zelf- Inbraakbeveiliging bestelt, moet u uitzoeken wat voor soort sensoren u wilt en hoeveel u er nodig hebt. Idealiter plaatst u deursensoren op elke deuropening in uw huis. U wilt ook een raamsensor op elk raam plaatsen, of in ieder geval op elk raam dat groot genoeg is om toegang tot uw huis te bieden. U hoeft niet in elke kamer van het huis een bewegingssensor te installeren, maar plaatst deze in de gangen, trappenhuizen, foyers of op elke andere plaats waar een indringer bij het betreden of verlaten van uw huis doorheen zou moeten lopen.

Er zijn verschillende soorten bewegingssensoren, waarvan de meest voorkomende PIR (passief infrarood) sensoren zijn die lichaamswarmte detecteren. Deze zijn ideaal voor gebruik in de huisbeveiliging, omdat ze kosteneffectief zijn en goed werken binnenshuis in elke verlichtingsomgeving. Actieve bewegingssensoren zenden microgolven uit om beweging te detecteren en zijn beter geschikt voor ruwe omgevingen, inclusief buitengebruik, maar zijn gevoelig voor valse waarschuwingen als gevolg van door de wind opgeblazen puin. Een dubbele bewegingssensor combineert zowel actieve als passieve technologie om valse waarschuwingen te verminderen en een extra mate van betrouwbaarheid te bieden.

Veel doe-het-zelf beveiligingssystemen bieden camera’s voor binnen en buiten die video-opnamen maken wanneer er beweging of geluid wordt gedetecteerd. Sommige camera’s slaan de video lokaal op en andere slaan het op in de cloud en hebben meestal een cloud-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de opnames.

Videobellen zijn ook een optie voor doe-het-zelf-systemen. Deze apparaten nemen video op wanneer de deurbel wordt ingedrukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd, en kunnen in de meeste gevallen worden geprogrammeerd om andere systeemapparaten zoals deursloten en binnencamera’s te activeren.

Andere componenten zijn onder andere overstromings/vriessensoren, thermostaten, sirenes, glasbreuksensoren, rook- en CO-detectoren en sleutelhangers.

Bewaking
Bijna alle doe-het-zelf-systemen kunnen zelf worden bewaakt met behulp van een mobiele bewakingscamera app waarmee u het systeem op afstand kunt in- en uitschakelen, de status v an de sensoren kunt bewaken en live en opgenomen video kunt bekijken. U krijgt push-waarschuwingen (en in sommige gevallen e-mailmeldingen) wanneer een sensor wordt geactiveerd, maar het is aan u om de volgende stappen te ondernemen.