Duurzame materialen

Welke duurzame materialen worden gebruikt bij een passiefhuis? Een woning is slechts zo duurzaam als de materialen die gebruikt worden in de bouw en de onderdelen waarop ze draait. Bij Clarum Homes geven we veel om duurzaamheid. In feite is ons hoofddoel het transformeren van de manier waarop u leeft door het creëren van meer comfort, een betere gezondheid en een grotere duurzaamheid voor het milieu.

Onze passiefhuizen en hoogwaardige, door passie geïnspireerde woningen doen dat.

Behoud van onze componenten
Passiefhuizen zijn per definitie energie-efficiënt; om een certificering te verkrijgen moet een passiefhuis voldoen aan de efficiëntiecriteria die door de International Passive House Association (iPHA) zijn vastgesteld.

Deze efficiëntie is ook cruciaal voor de duurzaamheid. Het is duidelijk dat het weggooien van hulpbronnen wanneer deze behouden zouden kunnen worden, verspilling is; wat nog belangrijker is, is dat dit een onnodige belasting voor het milieu betekent en dat hulpbronnen sneller worden verbruikt dan dat ze kunnen worden vervangen.

Om duurzaam te zijn, moet een huis efficiënt zijn. Daarom gebruiken we zoveel energie-efficiënte componenten in de aangepaste passieve woningen die we bouwen. Bijvoorbeeld:

Tankloze on-demand boiler
Warmteterugwinningsventilator (HRV): Zorgt voor continue frisse lucht, voert muffe lucht af en recupereert 90% van de warmte uit de afgevoerde lucht.
Schuimbekleding van het gebouw
Strakke afdichting van de leidingen, grotere isolatie
Laag-E’ energiezuinige ramen
Plafondventilatoren en TL-lampen
Waterbesparende sanitaire voorzieningen
Zonne-energie warmwatersysteem: Maakt gebruik van de zon om water te verwarmen (85%), levert energie voor de verwarming van het huis en verhoogt de energieonafhankelijkheid.

Elk van deze componenten helpt de ecologische impact van uw huis te verlichten, waardoor u bespaart in plaats van verbruikt. Zo maken we uw huis duurzamer.

Ecologisch verantwoorde materialen
Hoewel energie-efficiëntie van vitaal belang is, zijn er ook andere factoren die bepalend zijn voor duurzaamheid. Het feit dat een huis een passieve of hoogwaardige woning is, betekent niet dat er milieuvriendelijke bouwmaterialen in zijn verwerkt.

Dit is een van de vele verschillen tussen Clarum Homes en andere huizenbouwers op maat.

Waar de materialen van een huis vandaan komen is belangrijk, evenals de fabricagemethoden van de producten. Wanneer het Clarum Homes team de bouwmaterialen voor woningen selecteert, houden we rekening met vragen als: Worden de materialen geoogst op een manier die soorten of gemeenschappen in gevaar brengt? Hebben ze grote hoeveelheden niet-hernieuwbare energie nodig om te produceren? Zijn ze niet giftig voor de bewoners? Vragen als deze bepalen mede de werkelijke duurzaamheid van uw woning.

Bij Devan stellingbouw is ons hoofddoel de manier waarop aangepaste woningen worden gebouwd te transformeren. Dit betekent dat we milieuvriendelijke en gerecyclede materialen moeten gebruiken, en dat we ook rekening moeten houden met het milieu. Hier zijn enkele van de kenmerken die een passiefhuis zo gezond en duurzaam maken:
Zonne-energiesysteem: produceert elektriciteit uit de zon en vermindert de ecologische voetafdruk.
Ontworpen hout
Gerecycleerd dekmateriaal
Eco-vloeren: duurzaam geoogste en teruggewonnen houten vloeren
Eco-cabinets: Formaldehydevrije constructie
Milieuvriendelijke, lage VOC-verf

Eco ascenseur domestique
Droogtetolerante landschapsarchitectuur: Bespaart water

kapsalon inrichting realiseren