Passieve huizen materiaal

De ultieme kwaliteit in de bouw van passiefhuizen.

Voor uw projecten van passiefbouw en lage energie is het noodzakelijk om gespecialiseerde vakmensen aan te spreken. Met meer dan twintig jaar ervaring in de bouw van traditionele huizen en in de energie-economie biedt Team Construct u een partnerschap van eerste keuze.

Op aanvraag of op basis van het project van uw architect of een project uit onze catalogus.

Een gespecialiseerde afdeling tot uw dienst voor uw aanbiedingen, eisen en projecten of gewoon voor wat informatie.

Een gesprekspartner van A-Z voor een gegarandeerd resultaat,
Een dagelijks toezicht op het terrein,
Ons studiebureau staat in voor alle technische studies, de stabiliteitsberekening, de detailplannen, de berekening van het PHPP, de toekenning van de certificaten,…
Onze teams van gespecialiseerde arbeiders hebben de kennis van alle speciale technieken : ventilatie, zonne-energie, verwarmingspompen,…
Een all-inclusive prijs zonder verrassingen en met respect voor de termijnen.
Luchtdichtheidstest : 0,28 voor gipswerken, dus 53% beter dan de passieve norm.

VOORDELEN VAN BETON

Thermische inertie 10 keer beter dan een lichte constructie
Comfortabeler
Voordeel van predallen
Warmer in de winter
Koeler in de zomer
Investering en meerwaarde in beton
Flexibiliteit van de architectuur
Opgeruimd staat netjes in de details

ONZE TEAMS BEHEERSEN ALLE TECHNIEKEN

Voorbereiding van de bekisting
Traditioneel metselwerk
Projectie van de isolerende kruk van 30 tot 40 cm in polyurethaan
Groot schuifraam. Precisie van de afstelling. Henegouwse stenen drempels
Afwerking van het beton : een werk van precisie
Plaatsing van de PUR-isolatie. De dikte volgens de berekening van de PHPP minimum 20 cm
Een passiefhuis in een gegoten stortbetonschaal voor een compromisloze kwaliteit.
Elk passiefhuis dat door Team Construct wordt gebouwd, wordt vanaf de vroegste ontwerpfase grondig geanalyseerd. Er wordt rekening gehouden met de bijzondere architecturale kenmerken, de comfortvereisten en de oriëntatie, alsook met de specifieke kenmerken van de site.

Wij zijn is één van de weinige aannemers die wanden in stortbeton aanbiedt. Dit is een techniek waarin Team Construct veel ervaring heeft. De belangrijkste voordelen van de techniek zijn: Maximale thermische inertie en luchtdichtheid, samen met een gelijkwaardig wooncomfort aan een traditioneel huis.

In een passiefhuis met een lage thermische inertie (bvb.: timerframeconstructie), koelt het gebouw onmiddellijk af wanneer een deur of raam wordt geopend. De vernieuwde binnenlucht moet worden verwarmd om de verloren gegane warmte te compenseren en een comfortabele temperatuur te herstellen.
In een passiefhuis van welfsels met een hoge thermische traagheid in de muren wordt de warmte snel hersteld.

Waterlekken, overstroming, overmatige condensatie, grondverzet, enz. zijn geen probleem voor uw Team Construct en zijn in situ betonnen omhulsel. Uw muren lopen geen risico op kromtrekken of knikken, de luchtdichtheid en de isolatie blijven behouden.

Met 20 jaar ervaring in energiebesparing stelt ons team voor om uw passiefhuis te bouwen in samenwerking met de grootste namen in de bouwtechniek en -materialen.

Wilt u meer informatie over onze passiefhuizen?
De verwarmingsenergiespecialisten van ons De firma Atlas Copco staan klaar om u te helpen bij de ontwikkeling en de realisatie van uw project.

De K-waarde geeft het algemene isolatieniveau van de gebouwschil aan (muur, dak, vloer, <ramen, enz.). Hoe lager deze waarde, hoe beter het isolatieniveau.

Het E-peil geeft een idee van het totale energieverbruik van het gebouw. Hoe lager deze waarde, hoe lager de verwarmingsbehoefte van het gebouw. Het E-peil wordt berekend op basis van verschillende criteria: isolatie, lekdichtheid, warmwaterproductie, verwarming, comfort in de zomer, hernieuwbare energiebron, compactheid, gebruik van zonne-energie en ventilatie.

De U-waarde, uitgedrukt in W/m²K, staat voor de warmtetransmissiecoëfficiënt van een bouwelement (raam, dak, muur, vloer, enz.). Hoe lager de U-waarde van een component, hoe kleiner de hoeveelheid warmte die via die component verloren gaat.

Het jaarlijkse verbruik van een woning wordt uitgedrukt in kWh/m²jaar en staat voor de energie die nodig is om uw woning te verwarmen per oppervlakte vloerverwarming.